Дослідження якісного та кількісного складу надземної частини valeriana stolonifera - Кокітко, Валерія Ігорівна; Одинцова, Віра Миколаївна; Глущенко, Л. А. (My University, 2023)
Рід Valeriana L. належить до родини Valerianaceae і представлений біль ніж 400 видами, що зустрічаються по всьому світу [1]. Валеріана лікарська (Valeriana officinalis L.) – добре відома і часто використовувана лікарська рослина, яка має давню історію ефективності. Рослина культивується як лікарська рослина в промислових масштабах у північних частинах Європи та Америки.
Keywords: Valeriana stolonifera; трава; газова хроматографія; настойка