Хромато-мас-спектроскопія настоянки Erigeron Canadensis l. - Корнієвський, Юрій Іванович; Корнієвська, Валентина Григорівна; Малецький, Микола Миколайович (Харків : НФаУ, 2020)
Рослини родини айстрових – одні з найбільш поширених рослин в світі. Перспективною рослиною флори України є злинка канадська – Erigeron canadensis L., яка широко використовується в народній медицині, але її хімічний склад недостатньо вивчений. Трава злинки входить до складу протипухлинних засобів, має антидіарейні, кровоспинні, протизапальні, діуретичні, гемостатичні, болетамувальні, жарознижувальні властивості. Використовується у вигляді водних витяжок при проносах, дизентерії, різних видах кровотеч, інфекційному гепатиті, запаленнях нирок, сечового міхура, цукровому діабеті, кон'юнктивітах, дерматитах[1-5].
Keywords: Erigeron canadensis L.; перспективи застосування; злинка канадська