Гіполіпідемічна активність препаратів рослинного походження при експериментальній гіперліпідемії - Галушко, А. Ю.; Білай, Іван Михайлович; Кім, Є. В.; Билай, И. М.; Ким, Е. В.; Galushko, A. Y.; Bilay, I. M.; Kim, Ye. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Показано вплив препаратів рослинного походження на показники ліпідного обміну та процесів перекисного окислення ліпідів. Доведено, що ці лікарські засоби не поступались препаратам порівняння ловастатину та α-токоферолу. Показано влияние препаратов растительного происхождения на показатели липидного обмена и процессов перекисного окисления липидов. Доказано, что эти лекарственные средства не уступали препаратам сравнения ловастатину и α-токоферолу. The article shows the effects of herbal drugs on lipid metabolism and lipid peroxidation. It is proved that activity of these drugs may be compared with lovastatin and α-tocopherol..
Гиполипидемическая активность препаратов растительного происхождения при экспериментальной гиперлипидемии
Hypolipidemic activity herbal drugs in experimental hyperlipidemia
Keywords: лікарські засоби рослинного походження; гіполіпідемічна та антиоксидантна активність; експериментальна гіперліпідемія; лекарственные средства растительного происхождения; гиполипидемическая и антиоксидантная активность; экспериментальная гиперлипидемия; herbal medicinal products; hypolipidemic and antioxidant activity; experimental hyperlipidemic