Ситнез та фізико-хімічні властивості 4-((R)аміно)-5-метил-4H-1,2,4-триазол-3-тіолів - Кравченко, Тетяна Вікторівна; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Kravchenko, T. V.; Panasenko, O. I.; Knysh, Ye. G. (Кравченко Т. В. Ситнез та фізико-хімічні властивості 4-((R)аміно)-5-метил-4H-1,2,4-триазол-3-тіолів / Т. В. Кравченко, О. І. Панасенко, Є. Г. Книш // Фармацевтичний журнал. - 2016. - № 6. - С. 55-59., 2016)
Сучасний фармацевтичний ринок вітчизняних препаратів потребує постійного оновлення існуючого асортименту. Цілеспрямований пошук біологічно активних сполук серед похідних 1,2,4-триазолу є однією з найважливіших галузей фармацевтичної науки, за допомогою якого є можливим синтез нових сполук із прогнозованою біологічною активністю [1–3]. Головними перевагами класу похідних 1,2,4-триазолу є висока ефективність та мала токсичність, що є позитивним фактором для створення нових лікарських засобів [4, 5]. Аналіз сучасних джерел літератури свідчить, що в них відсутня інформація щодо синтезу та біологічних властивостей похідних 4-аміно-5-метил-4Н-1,2,4-триазол-3-тіолу. Тому синтез та подальше дослідження 4-аміно-5-метил-4Н-1,2,4-триазол-3-тіолу є актуальними. Метою роботи є синтез 4-аміно-5-метил-4Н-1,2,4-триазол-3-тіолів та дослідження їхніх фізико-хімічних властивостей.
Synthesis and physicochemical properties 4-((r))amino)-5-methyl-4h-1,2,4-triazole-3-thiols
Keywords: 1,2,4-триазол; іліденпохідні; H-ЯМР-спектроскопія; 1,2,4-triazoles; ilidenproizvodnye; H-NMR-spectroscopy