Залежність амбулаторного індексу жорсткості судинної стінки від критеріїв артеріальної гіпертензії Європейського товариства кардіологів та Американської асоціації кардіологів за даними добового моніторування артеріального тиску - Сиволап, Віталій Вікторович; Лукашенко, Ланна Віталіївна; Жеманюк, Світлана Павлівна (Київ, 2016)
Мета – дослідити залежність показника жорсткості су- динної стінки, розрахованого за даними ДМАТ, від критері- їв оцінювання АГ за протоколами Європейського товари- ства кардіологів (2013) та Американської асоціації кардіоло- гів (2008). Матеріал і методи. Проаналізовано протоколи ДМАТ 148 хворих на АГ. Відповідно до європейських критеріїв АГ за даними ДМАТ до групи з встановленою АГ увійшли паці- єнти з рівнем АТ на рівні чи понад 130/85 мм рт. ст., за аме- риканськими критеріями – на рівні чи понад 125/80 мм рт. ст.