Дефект-залежні варіанти медико-психологічного супроводу осіб із травмами щелепно-лицевого відділу - Семенов, Денис Михайлович; Семенов, Д. М.; Semenov, D. M. (Харківська медична академія післядипломної освіти, 2018)
Подано результати обстеження осіб, що перенесли травми щелепно-лицевого відділу, за його результатами розроблено варіанти технік медико-психологічного супроводу цього контингенту хворих у післяопераційному періоді залежно від типу посттравматично-післяопераційного дефекту. Представлены результаты обследования лиц, перенесших травмы челюстно-лицевого отдела, по его результатам разработаны варианты техник медико-психологического сопровождения данного контингента больных в послеоперационном периоде в зависимости от типа посттравматически-послеоперационного дефекта. The results of examination of patients with injuries of the maxillofacial region are presented. Based on the results of the study, a technique for medical and psychological support of this group of patients in the postoperative period depending on the type of posttraumatic-postoperative defect was developed.
Дефект-зависимые варианты медико-психологического сопровождения лиц с травмами челюстно-лицевого отдела
Defect-related variants of medical-psychological support in persons who suffered maxillofacial injuries
Keywords: медична психологія; щелепно-лицева хірургія; психотравма; післяопераційний період; медицинская психология; челюстно-лицевая хирургия; психотравма; послеоперационный период; medical psychology; maxillofacial surgery; psychotrauma; postoperative period