Гетероциклізації на основі 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-іл)феніламінів. Повідомлення 1 - Коваленко, Сергій Іванович; Волошина, В. О.; Білий, Андрій Костянтинович; Берест, Галина Григорівна; Зубатюк, Р. І.; Kovalenko, S. I.; Voloshina, V. O.; Bily, A. K.; Berest, G. G.; Zubatyuk, R. I.; Коваленко, С. И.; Волошина, В. А.; et al. (My University, 2010)
Розроблено метод синтезу 2-R-6H-[1,2,4]триазоло[1,5-с]хіназолін-5-тіонів гетероциклізацією 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-іл)феніламінів сірковуглецем або його "синтетичним еквівалентом" - калію етилксантогенатом. Досліджена реакція алкілування 2-R-6H-[1,2,4]три-азоло[1,5-с]хіназолін-5-тіонів та їх калієвих солей. Будова синтезованих сполук підтверджена рентгеноструктурним та спектральними методами аналізу. The synthetic method of2-R-6H-[1,2,4]triazolo[1,5-c]quinazolin-5-thiones by heterocyclization of2-(5-R-[1,2,4]triazolo-3-yl)phenylamines with carbon bisulphide or its "synthetic equivalent" -potassium ethylxantogenate has been developed. Alkylation of 2-R-6H-[1,2,4]triazolo[1,5-c] quinazolin-5-thiones and their potassium salts has been investigated. The structures of the compounds synthesized were confirmed by X-ray and spectral data. Разработан метод синтеза 2-Я-6Н-[1,2,4]триазоло[1,5-с]хиназолин-5-тионов гетероцик-лизацией 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-ил)фениламинов сероуглеродом или его "синтетическим эквивалентом" - калия этилксантогенатом. Исследована реакция алкилирования 2-R-6Н-[1,2,4]триазоло[1,5-с]хиназолин-5-тионов и их калиевых солей. Строение синтезированных веществ подтверждено рентгеноструктурным и спектральными методами анализа.
Heterocyclizations based on 2-(5-R-[1,2,4]triazolo-3-yl)phenylamines. Message 1
Гетероциклизации на основе 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-ил)фениламинов. Сообщение 1
Keywords: гетероциклізація; 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-іл)феніламіни; 2-R-6H-[1,2,4]тРиазоло[1,5-c]хіназолін-5-тіони