Клінічні особливості перебігу сечокам’яної хвороби, що асоціюються з розвитком інфекційних ускладнень проксимальної частини сечовивідного тракту - Моргунцов, В. О. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Актуальність. Глобальна індустріалізація та урбанізація міст, зміна технологічних процесів та стилю життя суспільства загалом, містить в собіяк позитивні, так і негативні наслідки.Зміни мають проекцію і на здоров‘я людини та спостерігаються також в урологічній практиці в тому числі.Критично низька доступність якісної питної види, надмірне вживання збагаченої білками та пуринами їжі, малорухливий спосіб життя, робота в умовах гарячих цехів призводять до того, що перші прояви сечокам‘яної хвороби можуть маніфестувати вже у віці 20 років, не беручи до уваги соматичні тригерні захворювання.
Keywords: тези