Результати малоінвазивної пластики структур задньолатерального кута колінного суглоба - Головаха, Максим Леонідович; Бондаренко, С. А.; Орлянський, В.; Golovakha, M. L.; Bondarenko, S. A.; Orljanskі, W. (My University, 2021)
Задньолатеральна ротаційна нестабільність колінного суглоба є однією з недостатньо вивчених проблем сучасної ортопедії. Складність анатомії, труднощі діагностики разом із невеликою кількістю таких травм не дозволили сформулювати чітку концепцію й алгоритм ведення таких пацієнтів. Лише останні 10 років цій проблемі почали приділяти належну увагу. У роботі описано нову малоінвазивну методику пластики структур задньолатерального кута колінного суглоба під артроскопічним контролем. Мета. Провести аналіз віддалених результатів малоінвазивного відновлення структур задньолатерального кута під артроскопічним контролем. Методи. Вивчено результати лікування 58 пацієнтів, 26 з яких склали групу дослідження і 32 — порівняння. Оцінено динаміку больового синдрому, характер відновлення обсягу рухів, а також тести ротаційної стабільності. Posterolateral rotational knee instability is one of the insufficiently studied problems of modern orthopedics. Complexity of anatomy, difficulties of diagnosis together with a small number of such injuries did not allow to formulate a clear concept and algorithm for the treatment of such patients. Only in the last 10 years, this problem has been given attention. The paper describes a new minimally invasive technique of posterolateral corner reconstruction under arthroscopic control. Objective. To analyze the long-term results of minimally invasive posterolateral corner reconstruction under arthroscopic control. Methods. The results of treatment of 58 patients were presented, 26 of them formed a study group and 32 — comparison. The dynamics of the pain syndrome, the nature of range of motion restoration, as well as tests of rotational stability were assessed.
Results of minimally invasive knee posterolateral corner reconstruction
Keywords: колінний суглоб; артроскопія; схрещена зв’язка; структури задньолатерального кута; стабільність; knee; arthroscopy; cruciate ligament; structures of the posterolateral corner; instability