Дослідження полісахаридів сировини видів роду рижій - Цикало, Тетяна Олександрівна; Тржецинський, Сергій Дмитрович (Харків : Вид-во НФаУ, 2020)
В теперішній час інтерес до полісахаридів суттєво підвищився, останніми роками їх більшою мірою розглядають як біологічно активні речовини. Відомі різні фармакологічні властивості полісахаридів такі як, пом’якшувальні, обволікаючі, муколітичні, протизапальні, гіполіпідемічні, гіпоглікемічні. Певний інтерес викликають рослини роду рижій. Однак біологічно активні речовини у цій сировині вивчені недостатньо. Тому метою нашого дослідження було вивчення полісахаридів рижію посівного та рижію дрібноплодого.