Розробка методики визначення супровідних домішок в таблетках броміду 1-(ß-фенілетил)-4-аміно-1,2,4-триазолія - Цекало, Я. Г.; Парнюк, Наталя Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Найчастішим і найнебезпечнішим захворюванням серця є ішемічна хвороба серця та артеріальна гіпертензія. Звідси постає важливе питання створеннянових високоефективних засобів для лікування цих захворювань. На кафедрі фармацевтичної хімії ЗДМУ сумісно з фахівцями НВО «Фарматрон»синтезовано нову речовину оригінальної структури, яка проявляє антигіпертензивні, протиішемічні та антиоксидантні властивості – бромід 1-(ß-фенілетил)-4- аміно-1,2,4-триазолія. Тому стало актуальним створити на основі цієї речовини новий лікарський засіб у вигляді таблеток. Одним з головних показників якості таблеток є визначення супровідних домішок. Тому метою дослідження стала розробка методики визначення супровідних домішок для таблеток броміду 1-(ß-фенілетил)-4- аміно-1,2,4-триазолія.
Keywords: тези доповідей