Програма контролю за перебігом сезонної алергії та її ефективність - Кузнєцова, Олена Дмитрівна; Недельська, Світлана Миколаївна; Солодова, Ірина Василівна; Бессікало, Тетяна Григорівна; Жиленко, Ірина Олександрівна; Шумна, Таміла Євгенівна; Тарасевич, Тетяна Василівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Стаття присвячена аеробіологічному моніторингу вмісту пилку рослин і спор грибів у атмосферному повітрі м. Запоріжжя. Запропоновано новий ефективний підхід до лікувально-профілактичних заходів. Статья посвящена аэробиологическому мониторингу содержания пыльцы растений и спор грибков в атмосферном воздухе г. Запорожья. Предложен новый эффективный подход к лечебно-профилактическим мероприятиям. The article is devoted to aerobiological monitoring of the pollen and micromicetes in atmospheric air of Zaporozhye. We proposed the new scheme of prophilaxis and treatment measurements, which is characterized by high effectiveness.
Keywords: сезонна алергія; аероалергени; моніторинг пилку рослин і спор грибів; сезонная аллергия; аэроаллергены; мониторинг пыльцы растений и спор грибков; seasonal allergy; aeroallergens; monitoring of a dust and micromycetes