Спосіб щодобового прогнозування аеропалінологічної ситуації - Малєєва, Ганна Юріївна; Приходько, Олександр Борисович; Ємець, Тетяна Іванівна (Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (УКРПАТЕНТ), 2017)
Винахід стосується гігієни, а саме аеропалінології, і може бути використаний для щодобового прогнозування концентрації пилку алергенних анемофільних рослин в атмосферному повітрі. Завчасне передбачення зміни концентрації пилку здатне покращити лікування та профілактику сезонних проявів алергічного риніту, кон'юнктивіту та бронхіальної астми у людей з підвищеною чутливістю до пилку рослин.
Keywords: патент; гігієна; аеропалінологія; пилок алергенних анемофільних рослин; концентрація; профілактика алергії; прогнозування аероалергенної ситуації