Дослідження динаміки накопичення флавоноїдів у суцвіттях чорнобривців розлогих сорту "голдкопфен (Tagetes patula nana L. var." goldkopfen") - Малюгіна, Олена Олександрівна; Смойловська, Галина Павлівна (My University, 2017)
Флавоноїди – це великий клас біологічно активних сполук ‒ низькомолекулярних багатоатомних фенолів рослинного походження [1]. Вони беруть участь в окисно-відновних процесах, виявляють Р-вітамінну, жовчогінну, спазмолітичну, діуретичну, гіпоазотемічну, гіпоглікемічну, седативну та естрогенну активність. Відмічається, їх вплив на в’язкість крові, механічні властивості еритроцитів та формування судинного епітелію, а також значний гепатопротекторний ефект.
Keywords: чорнобривці; Tagetes patula L.; накопичення; флавоноїди