Антистрессовая активность в политропном спектре фармакологического действия лозартана - Сыровая, А. О.; Сирова, Г. О.; Syrovaya, G. O. (ЗДМУ, 2013)
Установлено, что лозартану свойственна антистрессовая активность, существенно дополняющая политропный спектр его фармакологического действия, зависимого от ингибирования ренин-ангиотензиновой системы. Встановлено, що лозартану властива антистресова активність, що суттєво доповнює політропний спектр його фармакологічної дії, яка залежить від інгібування ренін-ангіотензинової системи. It was established that losartan has antistress activity, which essentially complements heterogeneous spectrum of its farmacological action, which depends on inhibition of rennin-angiotensin system.
Антистресова активність у політропному спектрі фармакологічної дії лозартану
Antistress activity in polytropic spectrum of pharmacological effects of losartan
Keywords: ингибиторы ренин-ангиотензиновой системы; лозартан; эмоциональный стресс; стресспротекторное действие; інгібітори ренін-ангіотензинової системи; емоційний стрес; стреспротекторна дія; inhibitors of renin-angiotensin system; losartan; emotional stress; stressprotector action