Рідинні органели - «конденсати» еукаріотичних клітин - Павліченко, Віктор Іванович; Ємець, Тетяна Іванівна; Васильчук, Наталія Григорівна; Гудіна, Оксана Сергіївна; Хмелевська, Анастасія Пилипівна (My University, 2020)
Стаття присвячена аналізу літератури та результатам досліджень авторів у сфері структурно-хімічної і функціональної організації еукаріотичних клітин. В узагальненому вигляді представлена інформація про наявність у ядрі, цитоплазмі та мембранах рідинних органел. Розглянута молекулярна основа їх утворення - фазовий перехід рідина-конденсат та його роль у фізіології і патології клітин. Приділено увагу використанню цих досліджень у навчальному процесі.
Keywords: фазовий перехід; рідина-конденсат; рідинні органели