Клініко-патогенетична роль поліморфізму гену ІЛ-17 (rs 612242) у формуванні автоімуних порушеннь у хворих на хронічний гепатит С зі змішаною кріоглобулінемією - Калашник, Кирило Вадимович; Задирака, Денис Анатолійович (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Вступ. Хронічний гепатит С (ХГС) є однією з найактуальніших проблем інфектології. ХГС є причиною розвитку змішаної кріоглобулінемії та її клінічних проявів. Механізми позапечінкових проявів та автоімунних порушень на сьогодні знаходяться у стадії вивчення. Мета досліджень – визначити роль поліморфізму гену ІЛ-17 (rs 612242) у автоімунних порушеннях серед хворих на хронічний гепатит С зі змішаною кроглобулінемією.
Keywords: тези