Дистанційне навчання як сучасна освітня технологія - Бондар, Юлія Олександрівна (Херсон: Молодий вчений, 2021)
На сьогоднішній момент існує кілька поглядів на проблеми дистанційного навчання – від думки, що це нова педагогічна форма надання освітніх послуг, до ідеї розширення можливостей традиційної освітньої системи за рахунок комп’ютерних технологій. Варто зазначити, що дистанційне навчання – це не система самоосвіти, не метод навчання, а її форма, де викладач та студент знаходяться на відстані, але мають можливість постійно спілкуватися за допомогою сучасних інформаційних технологій. Найбільш поширеними платформами для дистанційного навчання є Adobe, MOODLE, Google групи, Microsoft Office 365, Learnme, Eduardo, Google Forms, Skype-конференції.