Дослідження лояльності споживачів на регіональному фармацевтичному ринку - Зарічна, Тамара Пантелеймонівна; Бурмак, А. Е. (НФаУ, 2016)
Резюме. В статті досліджено та проаналізовано фактори, що впливають на формування лояльності споживачів на регіональному фармацевтичному ринку. Виявлені фактори, що здійснюють вплив на вибір аптеки споживачами. Визначена лояльність споживачів до персоналу аптеки. Встановлено ступінь популярності дисконтних програм та програм знижок. Одним з маркетингових інструментів в діяльності аптечних організацій є цінові і нецінові програми лояльності, які дозволяють побудувати довгострокові партнерські відносини між аптекою та споживачем, сприяють підвищенню якості фармацевтичної допомоги, надають можливість аптечній організації підтримувати свою конкурентоспроможність. Основними теоретичними передумовами формування програм лояльності є теорії та гіпотези поведінки споживачів на фармацевтичному ринку, а також їх мотивація. Основу поведінки споживачів при формуванні програми лояльності складають раціональні та емоційні фактори.