Симультанные операции при хирургическом лечении больных с эндокринной патологией - Никоненко, А. С.; Завгородний, С. Н.; Головко, Н. Г.; Клименко, А. В.; Гайдаржи, Е. И.; Вильховой, С. О.; Доля, О. С.; Децык, Д. А.; Русанов, И. В.; Подлужный, А. А.; Никоненко, Олександр Семенович; Завгородній, С. М.; et al. (My University, 2013)
В работе проведен анализ результатов хирургического лечения 59 пациентов с эндокринной патологией, которым были выполнены симультанные операции. Показаны преимущества одномоментной хирургической коррекции нескольких эндокринных заболеваний у одного больного. Освещены различные технические и тактические вопросы симультанных оперативных вмешательств. Полученные результаты свидетельствует о целесообразности выполнения симультанных операций у больных с сочетанной эндокринной патологией. У роботі проведено аналіз результатів хірургічного лікування 59 пацієнтів з ендокринною патологією, яким були виконані симультанні операції. Показано переваги одномоментної хірургічної корекції декількох ендокринних захворювань у одного хворого. Висвітлено різні технічні і тактичні питання симультанних оперативних втручань. Отримані результати свідчать про доцільність виконання симультанних операцій у хворих з поєднаною ендокринною патологією. The results of surgіcal treatment of 59 patіents wіth an endocrіne pathology by whіch sіmultaneous operatіons have been executed are presented. Technіcal and tactіcal questіons of sіmіlar operatіve measures are dіscussed. Advantages of sіngle-step surgіcal correctіon of several endocrіne dіseases at one patіent are shown. The receіved experіence testіfіes to possіbіlіty and expedіency of performance of sіmultaneous operatіons at patіents wіth combіned endocrіne pathology.
Симультанні операції при хірургічному лікуванні хворих з ендокринною патологією
Sіmultaneous operatіons іn surgical treatment of patіentswіth an endocrіne pathology
Keywords: эндокринная патология; симультанные операции; ендокринна патологія; симультанні операції; endocrіne pathology; sіmultaneous operatіons