До питання про кіберзалежність як фактор експлікації процесу формування суїцидальної поведінки - Демченко, А. А. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Останніми роками інтернет-залежність може бути діагностована у кожної людини на тому чи іншому рівні. Незліченна кількість способів використання Інтернета робить його невід’ємною частиною всіх сфер життя і змушує людину бути онлайн майже цілодобово. Незважаючи на всю велич, Інтернет несе суспільству безліч проблем, однією з яких є його вплив на психіку людини. Захоплення віртуальним життям можете стати причиною порушення людських взаємовідносин у реальному житті й десоціалізації. Студенти медики в межах своєї діяльності мають необхідність проводити велику кількість часу в мережі, тому не можуть бути не схильні до впливу. А психологічне здоров’я грає велику роль у становленні спеціаліста, який може допомогти іншим. Мета дослідження. Встановити наявність залежності між рівнем кіберзалежності та рівнем суїцидального ризику. Матеріал і методи. Були досліджені 50 осіб із застосуванням тестування на інтернет залежність (метод комплексної оцінки аддиктивного статусу індивіда і популяції за допомогою системи audit-подібних тестів та опитувальник з суїцидального ризику).
Keywords: тези доповідей