Особливості корекції аноректальних вад у новонароджених - Давидова, А. Ж. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
За даними статистики, кожен день в світі з 1000-1500 дітей народжується 1 дитина з вадами розвитку аноректальної області, і на сьогоднішній день частота випадків цієї патології не має тенденції до зниження. Не дивлячись на досягнення у сфері колопроктології, більшість оперативних модифікацій, навіть у поєднанні з подальшими методами реабілітації, не дають повноцінних задовільних результатів лікування (10-60%), особливо при поєднанні декількох патологій. Метою роботи було встановити результати оперативного лікування дітей з аноректальними вадами розвитку за останні 10 років та розробити алгоритм хірургічного лікування.
Keywords: тези доповідей