Синдром верхньої порожнистої вени при наданні паліативної допомоги онкологічним хворим - Растворов, Олександр Анатолійович (My University, 2023)
Синдром верхньої порожнистої вени (СВПВ) проявляється симптомами, що виникають внаслідок порушень відтоку венозної крові від структур тіла, що розташовані над діафрагмою, через обструкцію верхньої порожнистої вени (ВПВ). Найбільш часто (70-75%) СВПВ пов’язаний з пухлинними процесами, які розвиваються в грудній порожнині, у невиліковних хворих, що потребують паліативного лікування. Обсяг і методи лікування СВПВ залежать від причин, що його спричинили, та швидкості прогресування симптоматики.
Keywords: синдром верхньої порожнистої вени; онкологічні хворі; лікування; паліативна допомога