Гігієна та екологія : навч. посібник для сам. роботи студентів ЗВО 2 курсу мед. ф-ту за спец. «Стоматологія» при підготовці до практ. занять змістовного модулю №2 - Севальнєв, Анатолій Іванович; Гребняк, Микола Петрович; Сушко, Юрій Дмитрович; Торгун, Вячеслав Петрович; Кірсанова, Олена Валентинівна; Федорченко, Руслана Анатоліївна; Куцак, Алла Валеріївна; Шаравара, Лариса Павлівна; Соколовська, Ірина Анатоліївна; Волкова, Юлія Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Згідно з Робочою програмою для спеціальності 221 «Стоматологія» навчальна дисципліна «Гігієна та екологія» структурована на 1 модуль, який в свою чергу поділяється на 4 змістові модулі. На практичних заняттях студенти зобов'язані: 1. Оволодіти найбільш поширеними методиками гігієнічних досліджень (мікроклімату, стану повітряного середовища, освітлення, вентиляції закритих приміщень, оцінки якості харчових продуктів, води тощо); 2. Засвоїти основні навички поточного санітарного нагляду в лікувально-профілактичних, зокрема стоматологічних поліклініках (кабінетах), інших приміщеннях; 3. Навчитися вирішувати ситуаційні задачі, аналізувати результати гігієнічних досліджень, виконувати навчально-дослідницькі, наукові роботи і обговорювати їх результати, обстежувати об'єкти санітарного нагляду (стоматологічної поліклініки). Студенти ведуть протоколи практичних занять, де зазначають мету дослідження, принцип методу, хід роботи, результати дослідження та формують висновки. Результати практичного заняття оформляються у вигляді протоколу (Додаток 1).