Взаємозв’язок "структура - протипухлинна активність" 4-тіазолідонів з бензотіазольним фрагментом у молекулах - Mосула, Л. M.; Mosula, L. M. (ЗДМУ, 2013)
Здійснено аналіз протипухлинної активності похідних 4-тіазолідону з бензотіазольним фрагментом у молекулах, а також встановлено взаємозв’язок «структура – протипухлинна активність» і визначено потенційний фармакофор для зазначеної групи сполук. Ідентифіковано 2 «сполуки-лідери», що характеризуються високою протипухлинною активністю на всіх лініях клітин. Проведено COMPARE аналіз до відомих протипухлинних агентів з метою встановлення можливого механізму протипухлинної активності «сполуки-лідера». Проведен анализ противоопухолевой активности производных 4-тиазолидона с бензотиазольным фрагментом в молекулах, а также установлена взаимосвязь «структура – противоопухолевая активность» и определен потенциальный фармакофор для указанной группы соединений. Идентифицированы 2 соединения-лидера, которые обладают высокой противоопухолевой активностью ко всем линиям клеток. Проведен COMPARE анализ к известным противоопухолевым агентам с целью установления возможного механизма противоопухолевой активности «соединения-лидера». In this article the antitumor activity of 4-thiazolidone derivatives with benzothiazole fragment in the molecules was analyzed. The «structure – antitumor activity» relationship was established. The potential pharmacophore for these compounds was identifi ed. Two compounds-leaders were identifi ed which show high antitumor activity against all cells lines. COMPARE analysis of known antitumor agents was fulfi lled for determination of the possible mechanism of the antitumor activity of compound-leader.
Взаимосвязь "структура - противоопухолевая активность" 4-тиазолидонов с бензотиазольним фрагментом в молекулах
Сorrelation "structure - anticancer activity" of 4-thiazolidone with benzothiazol fragment in the molecule
Keywords: протипухлинна активність; 4-тіазолідони; бензотіазольний фрагмент; COMPARE аналіз; противоопухолевая активность; 4-тиазолидоны; бензотиазольный фрагмент; COMPARE анализ; antitumor activity; 4-thiazolidones; benzothiazole fragment; COMPARE analysis