Особенности реализации репродуктивной функции у женщин c доброкачественными опухолеподобными образованиями яичников - Шаповал, О. С.; Резниченко, Г. И.; Шаповал, Ольга Сергіївна; Резніченко, Галина Іванівна; Shapoval, O.; Reznichenko, G. (My University, 2015)
Статья посвящена изучению особенностей реализации репродуктивной функции у женщин с доброкачественными опухолеподобными образованиями яичников. Проведен ретроспективный анализ 3555 историй болезни пациенток с функциональными кистами яичников, из которых детально изучено 100 случаев. Контрольную группу составило 50 женщин без гинекологической и соматической патологии. Полученные результаты свидетельствуют о недостаточной эффективности проводимой по поводу функциональных кист яичников терапии и диктуют необходимость пересмотра тактики ведения и индивидуализации лечебно-диагностического алгоритма у пациенток с этой патологией с учетом всех звеньев этиологии и патогенеза. Стаття присвячена вивченню особливостей реалізації репродуктивної функції у жінок з доброякісними пухлиноподібними утвореннями яєчників. Проведено ретроспективний аналіз 3555 історій хвороб пацієнток з функціональними кістами яєчників, з яких детально вивчено 100 випадків. Контрольну групу склали 50 жінок без гінекологічної та соматичної патології. Отримані результати свідчать про недостатню ефективність проведеної з приводу функціональних кіст яєчників терапії і диктують необхідність перегляду тактики ведення та індивідуалізації лікувально-діагностичного алгоритму у пацієнток з цією патологією з урахуванням усіх ланок етіології і патогенезу. To study features of the implementation of reproductive function in women with benign ovarian tumor-like formations. A retrospective analysis of 3555 case histories of patients with functional ovarian cysts, of which 100 cases studied in details. The control group consisted of 50 women without gynecological and somatic pathology. The results indicate a lack of effectiveness of about functional ovarian cysts treatment and dictate the need to review tactics and individualisation of diagnostic and treatment algorithm for patients with this disease, taking into account all parts of etiopathogenesis.
Особливості реалізації репродуктивної функції у жінок з доброякісними пухлиноподібними утворення яєчників
Features of realization of reproductive function in women c benign tumor like formations of ovaries
Keywords: функциональные кисты яичников; репродуктивный потенциал; репродуктивный возраст; функціональні кісти яєчників; репродуктивний потенціал; репродуктивний вік; functional ovarian cysts; reproductive potential; reproductive age