Методика пуризації диференційної діагностики шизофренії та шизоафективного розладу з використанням клініко-етологічного методу (авторська методика) - Хоміцький, Микола Євгенович; Хомицкий, Н. Е.; Khomitskyi, M. Ye. (Харків : [б. в.], 2018)
Проведено порівняльний аналіз клініко-психопатологічних порушень та клініко-етологічних особливостей у період ремісії у пацієнтів, що страждають на шизоафективний розлад, та хворих із параноїдною шизофренією. У хворих виявлено негативні та загальні розлади, а також істотний відсоток відповідних шизофренії етологічних маркерів. Отримані результати свідчать про наявність у період ремісії у хворих на шизоафективний розлад стійких змін патоперсонологічного кола, які є відмінними від патоперсонології шизофренії. Ступінь їх вираженості, структура, ймовірні причини розвитку, вплив на соціальну адаптацію та можливості корекції потребують подальшого вивчення. Проведен сравнительный анализ клинико-психопатологических нарушений и клинико- этологических особенностей в период ремиссии у пациентов, страдающих шизоаффективным расстройством, и больных параноидной шизофренией. У пациентов выявлены негативные и общие расстройства, а также существенный процент соответствующих шизофрении этологических маркеров. Полученные результаты свидетельствуют о наличии в период ремиссии у больных шизоаффективным расстройством стойких изменений патоперсонологического круга, отличных от патоперсонологии шизофрении. Степень их выраженности, структура, вероятные причины развития, влияние на социальную адаптацию и возможности коррекции требуют дальнейшего изучения. A comparative analysis of clinical-psychopathological disorders and clinical-etiological features during remission in patients with schizoaffective disorder and paranoid schizophrenia was performed. The presence of negative and general disorders as well as significant percentage of the corresponding schizophrenia ethological markers was revealed. The obtained results testify to the presence of persistent changes of the pathopersonological circle, distinct from the pathopersonology of schizophrenia in the period of remission in patients with schizoaffective disorder. The degree of their severity, structure, probable causes of development, their impact on social adaptation and the possibility of correction require further investigation.
Методика пуризации дифференциальной диагностики шизофрении и шизоаффективного расстройства с использованием клинико- этологического метода (авторская методика)
The technique of purization of differential diagnosis of schizophrenia and schizoaffective disorder using clinical etological method (original technique)
Keywords: шизофренія; шизоафективний розлад; діагностика; диференційна діагностика; клініка; шизофрения; шизоаффективное расстройство; диагностика; дифференциальная диагностика; клиника; schizophrenia; schizoaffective disorder; diagnosis; differential diagnosis; clinical presentation