Синтез, фізико-хімічні та біологічні властивості похідних ксантину. І. 1-бензил-8-амінотеоброміни - Іванченко, Дмитро Григорович; Романенко, Микола Іванович; Александрова, Катерина Вячеславівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Розроблено прості лабораторні методи синтезу 8-аміно-1-бензилтеобромінів – потенційних біологічно активних речовин. Вивчено їх ПМР-спектроскопічні характеристики й антиоксидантну активність. Разработаны простые лабораторные методы синтеза 8-амино-1-бензилтеоброминов – потенциальных биологически активных соединений. Изучены их ПМР- спектроскопические характеристики и антиоксидантная активность. A simple laboratory methods of synthesis for 8-amino-1-benzyltheobromines – potential biologically active compounds were developed. Their NMR-spectroscopic characteristics and antioxidant activity were studied.
Keywords: теобромин; ПМР-спектроскопия; биологическая активность; theobromine; synthesis; NMR-spectroscopy; biological activity