Досвід використання препаратів тіоктової кислоти у жінок із надлишковою масою тіла, які застосовують комбіновану оральну контрацепцію - Авраменко, Наталія Вікторівна; Грідіна, Ірина Борисівна; Нікіфоров, Олег Анатолійович; Ломейко, Олена Олександрівна; Авраменко, Н. В.; Гридина, И. Б.; Никифоров, О. А.; Ломейко, Е. О.; Avramenko, N. V.; Gridina, I. B.; Nikiforov, O. A.; Lomeyko, E. A. (ЗДМУ, 2014)
Надлишкова маса тіла – серйозна медико-соціальна й економічна проблема сучасного суспільства. Сьогодні визначено, що рівень сексуальної активності у жінок не залежить від індексу маси тіла. На жаль, майже 40% пацієнток із надлишковою масою тіла припиняють прийом сучасних комбінованих оральних контрацептивів у перші два місяці через появу побічних ефектів. Дуже актуальним є питання про поліпшення толерантності до сучасних комбінованих оральних контрацептивів у пацієнток із надлишковою масою тіла. Одним із препаратів, що з успіхом використовують із цією метою, є тіоктова кислота. Избыточная масса тела – серьезная медико-социальная и экономическая проблема современного общества. Сегодня установлено, что уровень сексуальной активности у женщин не зависит от индекса массы тела. К сожалению, около 40% пациенток с избыточной массой тела прекращают прием современных комбинированных оральных контрацептивов в первые два месяца из-за появления побочных эффектов. Очень актуальным является вопрос об улучшении переносимости современных комбинированных оральных контрацептивов у пациенток с избыточной массой тела. Одним из препаратов, которые с успехом могут для этого использоваться, является тиоктовая кислота. Overweight is a serious medical, social and economic problem of the modern society. Unfortunately, about 40% of patients with overweight stop receiving modern combined oral contraceptives in the fi rst two months of the occurrence of side effects. One of the drugs that can be successfully used for this purpose is thioctic acid. Experience of the use of drugs with thioctic acid in overweight women using combined oral contraceptives was described.
Опыт использования препаратов тиоктовой кислоты у женщин с избыточной массой тела, применяющих комбинированные оральные контрацептивы
Experience of the use of drugs with thioctic acid in overweight women using combined oral contraceptives
Keywords: надлишкова вага; контрацепція; тіоктова кислота; избыточная масса тела; контрацепция; тиоктовая кислота; overweight; contraception; thioctic acid