Фармацевтична ботаніка. Навчально-польова практика - Корнієвський, Юрій Іванович; Корнієвська, Валентина Григорівна; Шкроботько, Петро Юрійович; Корниевский, Ю. И.; Корниевская, В. Г.; Шкроботько, П. Ю. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
У навчальному посібнику викладені основні теоретичні положення з екології рослин і геоботаніки. Висвітлена проблема охорони природи, її наукове і практичне значення, шляхи та форми збереження зникаючих рослин. Міститься інформація з правил збору та сушки рослин, монтажу гербарію, а також наведені інші способи збереження рослинних об’єктів. Посібник містить характеристики отруйних рослин та правила роботи з ними, бур’яново-рудеральної рослинності, кімнатних рослин, рослин Запорізького міського дитячого ботанічного саду, острова Хортиці, лісової рослинності, гранітопетрофітної рослинності, декоративних насаджень міста. Також в посібнику викладені тести для визначення базового, поточного та підсумкового контролю знань та додатки з прикладами визначення рослин за Визначником вищих рослин України. Необхідність викладення в посібнику і використання довідкового матеріалу по тематичним екскурсійним розділам полегшує проведення екскурсії викладачем і спрйняття студентами різноманітності флори з її екологогеографічною характеристикою. Навчальний посібник призначається для студентів і викладачів вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів III-IV рівня акредитації.