Вивчення функціонального стану лейкоцитів за допомогою кількісної люмінесценції із застосуванням акридинового оранжевого - Федотов, Євген Рудольфович; Александрова, Катерина Вячеславівна; Васильєв, Денис Андрійович; Михальченко, Євген Костянтинович (Львів : Львівська мед. спільнота, 2021)
Життєдіяльність клітин, їх будова, функція і патологія тісно поєднана зі станом та метаболізмом нуклеїнових кислот. На сьогодні можливість люмінесцентно-мікроскопічного аналізу стану нуклеїнових кислот в фіксованих клітинах, оброблених акридиновим оранжевим та деякими іншими діамінопохідними акридину, не викликає сумнівів. Такий підхід і дозволяє значно збагатити арсенал функціональних імунологічних тестів. Так, акридиновий оранжевий за своїми фізико-хімічними властивостями відноситься до двохвильових люмінофорів, що дозволяє оцінювати метаболізм як одно- так і двохланцюгових молекул нуклеїнових кислот.