Реабілітація хворих на мозковий інсульт - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Мєдвєдкова, Світлана Олександрівна; Ревенько, Алла Василівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Під мозковим інсультом розуміють гостро виникаючий дефіцит мозкових функцій, викликаний нетравматичним пошкодженням головного мозку внаслідок гіпоперфузії, оклюзії або розриву церебральних кровоносних судин, що характеризується розладом свідомості і / або руховими, мовними, когнітивними порушеннями.