Эффективность использования назальных ирригаций 0,9% раствора натрия хлорида при лечении аллергических ринитов у детей - Овчаренко, Л. С.; Ткаченко, В. Ю.; Андриенко, Т. Г.; Жихарева, Н. В.; Самохин, И. В.; Вертегел, А. А.; Андрієнко, Т. Г.; Самохін, Ігор Володимирович; Вертегел, Андрій Олександрович; Ovcharenko, L. S.; Tkachenko, V. Yu.; Andrienko, T. G.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Назальные ирригации 0,9% NaCl – эффективный и безопасный компонент комплексной терапии аллергических ринитов у детей. Использование метода продемонстрировало его десенсибилизирующую (за счет элиминации аллергенов) и антиаллергическую противовоспалительную активность. Высокий профиль безопасности и переносимости 0,9% NaCl позволяет рекомендовать его для терапии аллергических заболеваний носоглотки у детей. Назальні іригації 0,9% NaCl – ефективний і безпечний компонент комплексної терапії алергічних ринітів у дітей. Використання методу продемонструвало його есенсибілізуючу (за рахунок елімінації алергенів) і антиалергічну протизапальну активність. Високий профіль безпеки і толерантності 0,9% NaCl дозволяє широко рекомендувати його для терапії алергічних захворювань носоглотки у дітей. Nasal irrigation of 0,9% NaCl are effective and safe components of the allergic rhinitis treatment in children. Using this method demonstrated their desensitizing (due to elimination of allergens) and antiallergic anti-infl ammatory activity. High safety and tolerability of 0,9% NaCl allows data widely recommended for the therapy of allergic diseases of the nasopharynx in children.
Ефективність використання назальних іригацій 0,9% розчину натрію хлориду під час лікування алергічних ринітів у дітей
The effectiveness of 0,9% sodium chloride nasal irrigations use in the treatment of allergic rhinitis in children
Keywords: дети; аллергический ринит; назальные ирригации; натрия хлорид; діти; алергічний риніт; назальні іригації; натрію хлорид; children; allergic rhinitis; nasal irrigation; sodium chloride