Специфіка перекладу англомовних термінів інфектології засобами української мови - Крупєй, Кристина Сергіївна; Количева, Наталія Леонідівна; Деген, Анна Сергіївна (My University, 2024)
З лінгвістичного погляду, дослідження терміносистеми такої молодої медичної галузі як інфектології є перспективним, оскільки її термінологія перебуває в стадії становлення. Вона характеризується мінливістю та постійно поповнюється новими лексичними одиницями. Таким чином, актуальність роботи визначається необхідністю дослідження структурно-семантичних особливостей термінів підгалузі інфектології, внаслідок інтенсивного розвитку медицини, вагомістю та специфікою цієї сфери, а також відсутності перекладацьких способів та трансформацій при відтворенні англійських термінів інфектології українською мовою. Метою дослідження є розкриття особливостей репрезентації у перекладі терміноодиниць інфектології в сучасній англійській мові.