Дистанційне навчання в медицині: «за» та «проти» - Шумна, Таміла Євгенівна; Шумная, Т. Е. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Дистанційне навчання – це форма організації навчального процесу, подібна до заочної, але з використанням сучасних інформаційних технологій, до яких входять як вже нам звичні комп'ютери та інші гаджети, так і програмне забезпечення, мережа швидкісного інтернету, хмарні та чат-бот технології. Мета дослідження. Показати, що незважаючи на те, що сучасний швидкий темп розвитку суспільства безумовно вимагає перебудови вищої освіти, щоб бути на рівні найкращих університетів світу, проте не можна новими формами навчання повністю витісняти старі традиції медичної школи, перевірені часом і життям пацієнтів. Тому що, як сказав Конфуцій, вчителем може бути той, «Хто осягає нове, плекаючи старе».
Keywords: дистанційне навчання; студенти; інформаційні технології; освіта