Организационно-методические аспекты модели самостоятельной работы иностранных студентов на языковой кафедре медицинского вуза - Васецкая, Л. И.; Васецька, Лариса Іванівна; Vasetskaya, L. I. (К.: КІМ, 2016)
Мета статті: проаналізувати організаційно-методичні аспекти моделі самостійної роботи іноземних студентів у загальній системі мовного навчання. Матеріали та методи. У статті розглянуто проблеми формування навичок та вмінь самостійної роботи у іноземних студентів. Досліджено чинники, від яких залежить ефективність цієї роботи, обґрунтовано види та форми організації самостійної роботи, подано перелік основних комунікативних вмінь, які є необхідними для виконання даної роботи, а також описано форми контролю самостійної роботи. Результати та висновки. Автором розроблено та подано документ «Положення щодо самостійної роботи іноземних студентів першого курсу», який є необхідним структурним компонентом організаційно-методичної моделі самостійної роботи, запропоновані перспективні напрямки дослідження з даної проблематики, а також визначено значущість і важливість для процесу навчання нерідної мови цього аспекту дослідження, як у методичному, так і в організаційному планові.
Organizational and methodological model aspects of foreign students self-study work in the medical university language department
Організаційно-методичні аспекти моделі самостійної роботи іноземних студентів на мовній кафедрі медичного ВНЗ
Keywords: види та форми організації самостійної роботи; комунікативні вміння; мотивація; форми контролю самостійної роботи; виды и формы организации самостоятельной работы; коммуникативные умения; мотивация; формы контроля самостоятельной работы; types and forms of organization of independent work; communication skills; motivation; forms of independent work control