Organization of independent work of foreign students at the pre-university stage of language training on the basis of modern innovative technologies - Vasetska, L. I.; Chernovol, O. H.; Васецька, Лариса Іванівна; Черновол, Ольга Григорівна (My University, 2021)
The article summarizes the experience of introducing modern innovative technologies in the educational process during the organization of independent work of students of the Preparation Center for Foreign Citizens of Zaporizhzhia State Medical University. The technologies of teaching Ukrainian as a foreign language which are focused on the formation of independent creative activity and communication skills in foreign students are described. У статті узагальнено досвід впровадження сучасних інноваційних технологій в навчальний процес при організації самостійної роботи слухачів Центру підготовки іноземних громадян Запорізького державного медичного університету. Описано технології навчання української мови як іноземної, які орієнтовані на формування у іноземних слухачів навичок самостійної творчої діяльності та комунікативних вмінь. Для досягнення високого рівня мовної підготовки майбутніх студентів Запорізького державного медичного університету у Центрі підготовки іноземних громадян використовується інтегрований підхід, який поєднує прагматичний та творчий підходи до організації самостійної роботи іноземних слухачів на основі комбінації різних освітніх технологій. Узагальнений досвід може бути використаний в освітній практиці вищих навчальних закладів як перспективне направлення підвищення ефективності організації самостійної роботи іноземців на базі сучасних інноваційних технологій.
Keywords: independent learning activity; self-development; self-education; modern innovative technologies; independent work; creative activity; самостійна навчальна діяльність; саморозвиток; самоосвіта; сучасні інноваційні технології; самостійна робота; творча діяльність