Прогнозування фармакологічних активностей похідних 4-(алкіл,-арил,-гетерил)-5-(алкіл,-арил,гетерил)-1,2,4-тріазолу - Михайлюк, Євгеній Олегович; Білай, Іван Михайлович; Красько, Микола Петрович; Резніченко, Юрій Григорович (My University, 2013)
Пошук високоефективних та малотоксичних біологічноактивних сполук є провідною задачею фармацевтичної галузі. Проте дуже складним є пошук відповідної активності у досліджених сполук, та правельне направлення може залишитися непоміченим. У данному випадку на допромогу приходить комп’ютерне прогнозування хімічних активностей, яке з великою точністью приводить дані щодо спектру ймовірних активностей у досліджуванних сполук.
Keywords: фармацевтична галузь; малотоксичні біологічноактивні сполуки; комп’ютерне прогнозування