Когнітивні методи навчання на післядипломному етапі у медичних вузах - Єренко, Олена Костянтинівна; Смойловська, Галина Павлівна; Хортецька, Тая Володимирівна; Малюгіна, Олена Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Основна мета когнітивного навчання полягає у розвитку всієї сукупності розумових здібностей і стратегій, які роблять можливим процес навчання і адаптації до нових ситуацій. У нашому уявленні когнітивні функцій навчання - це не сукупність різних прийомів, способів навчання, а динамічна система, в основі якої модель біопсихологічної організації індивіда. Така система навчання використовує не тільки інтелектуально-пізнавальні механізми, а й реалізуються в традиційних вербальних методах навчання, спрямованих на розвиток рефлексивної діяльності інтернів (провізорів) та слухачів курсів підвищення кваліфікації і на формування інтелектуальних навичок, необхідних для вирішення навчальних завдань.
Keywords: когнітивні методи; післядипломна освіта; евристичне спостереження