Генетический полиморфизм аполипопротеинов: прогностическое значение детекции и перспективы клинической аппликации - Буряк, В. В.; Визир, В. А.; Буряк, Віктор Валерійович; Візір, Вадим Анатолійович; Buriak, V. V.; Vizir, V. A. (My University, 2016)
Статья посвящена изучению вопросов, касающихся проявлений генетического полиморфизма аполипопротеинов. Приведена характеристика основных классов аполипопротеинов и их клиническая роль. Представлено описание генетических изоформ аполипопротеинов, а также их патогенетическая взаимосвязь смодификацией липидного спектра и прогностическое значение. Различные варианты генетического полиморфизма аполипопротеинов могут рассматриваться в качестве специфических индикаторов назначения комбинированной гиполипидемической терапии. Повышение эффективности данной терапии может бытьдостигнуто за счет применения метода молекулярного доккинга. Стаття присвячена вивченню питань стосовно проявів генетичного поліморфізму аполіпопротеінів. Наведена характеристика основних класів аполіпопротеінів та їхклінічна роль. Представлений опис генетичних ізоформ аполіпопротеінів, а також їх патогенетичний взаємозв’язок з модифікацією ліпідного спектру і прогностичне значення. Різні варіанти генетичного поліморфізму аполіпопротеінів можуть розглядатися в якості специфічних індикаторів призначення комбінованої гіполіпідемічної терапії. Підвищення ефективності даної терапії може бути досягнуто за рахунок застосування методу молекулярного доккінгу. This article is about apoliproteines genetic polymorphism. There is presented the characteristic of basic apolipoproteine classes and its clinical role. Description of genetic isoforms of apolipoproteines is presented,its pathogenetic correlation with lipid spectr modification and prognostic value too. Different variants of apolipoproteines genetic polymorphism maybe present like specific indication to combined hipolipidemic therapy indication. Efficacy elevation of this therapy may be due to molecular dokking method application.
Генетичний поліморфізм аполіпротеінів:прогностичне значення детекції та перспективи клінічної апплікації
Apolipoprotein genetic polymorphism: detection prognostic value and clinical application perspectives
Keywords: липидный спектр; аполипопротеины; полиморфизм; молекулярный доккинг; медицинская генетика; ліпідний спектр; аполіпопротеіни; поліморфізм; молекулярний доккінг; медична генетика; lipid spectr; apolipoproteines; polymorphism; molecular dokking; medical genetic