Історія філософії - Жадько, Віталій Андрійович (Запорізький державний медичний університет, 2014)
У посібнику головна увага приділяється розкриттю філософії в її історичному розвитку. Провідна ідея – історія філософія є школою мислення, коли студенти та здобувачі наукового ступеня кандидата наук мають можливість вести діалог з мислителями, піднімаючись на рівень розуміння ними актуальних проблем онтології, гносеології, методології та формуючи при цьому стійкі світоглядно-мотиваційні орієнтації свідомості.
Keywords: філософія; історія філософії