Особливості менінгококкової інфекції у дітей Запорізької області - Поруб, С. Є.; Пахольчук, Тетяна Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Актуальність: Менінгококова інфекція належить до некерованих інфекцій, може викликати спорадичні випадки захворювання і залишається важливою медико-соціальною проблемою в багатьох країнах світу. Метою нашого дослідження був аналіз клініко-епідеміологічних особливостей перебігу менінгококової інфекції у дітей Запорізької області в період 1995-2017 рр. Методи дослідження: Проведений ретроспективний аналіз перебігу менінгококової інфекції у 312 дітей віком від 1 місяця до 18 років, які були проліковані з приводу менінгококової інфекції (МКІ) у відділенні нейроінфекцій Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні за період 1995 – 2017 рр.. Обстеження проводилось згідно клінічних протоколів затверджених МОЗ України. Етіологічне розшифрування захворювання проводилося на підставі даних бактеріологічного дослідження слизу з носоглотки, ліквору, крові та результатів ПЛР відповідних біоматеріалів. Усі хворі були консультовані дитячим неврологом, окулістом.
Keywords: тези доповідей