Європейські настанови з аналізу сечі: важливість стандартизації та перспективи інтеграції в Україні - Акімова, В. М.; Козопас, Н. М.; Бойків, Н. Д.; В’юницька, Л. В.; Воронцова, Лоліта Леонідівна; Завадецька, О. П.; Коваленко, Вікторія Анатоліївна; Кривенко, Є. О.; Лебедь, Г. Б.; Луців, Н. З.; Максимюк, Г. В.; Мартьянова, О. І.; et al. (My University, 2025)
Публікація підкреслює важливість стандартизації аналізу сечі та перспективи впровадження європейських рекомендацій, розроблених Європейською федерацією клінічної хімії та лабораторної медицини в Україні. Описано ключові аспекти адаптації міжнародних стандартів до національної лабораторної практики, зокрема впровадження рекомендацій у лабораторну практику та викликам, які можуть виникнути в цьому процесі. The publication highlights the importance of standardizing urine analysis and the prospects for implementing European recommendations developed by the European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine in Ukraine. It describes key aspects of adapting international standards to national laboratory practice, particularly the implementation of recommendations in laboratory practice and the challenges that may arise in this process.
European urinalysis guideline: the importance of standardization and prospects for integration in Ukraine
Keywords: аналіз сечі; стандартизація; впровадження; лабораторна діагностика; європейські рекомендації Європейської федерації клінічної хімії та лабораторної медицини; urine analysis; standardization; implementation; laboratory diagnostics; European Urinalysis Guideline; European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine