Состояние тиол-дисульфидного равновесия в ткани печени крыс с механической желтухой в условиях терапии L-лизина эсцинатом и глутаргином - Мамчур, Д. В.; Бухтиярова, Н. В.; Бухтіярова, Ніна Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
В експериментальних дослідженнях на щурах з механічною жовтяницею встановлено, що застосування L-лізину есцинату та глутаргіну протягом 4 днів сприяє зниженню явищ оксидативного стресу в тканині печінки. В основі цих механізмів лежить відновлення тіол-дисульфідної рівноваги. Суттєвіший ефект у цих умовах має L-лізину есцинат. В экспериментальных исследованиях на крысах с механической желтухой установлено, что применение L-лизина эсцината и глутаргина на протяжении 4 дней способствует снижению явлений оксидативного стресса в ткани печени. В основе этих механизмов лежит восстановление тиол-дисульфидного равновесия. Более выраженный эффект в данных условиях проявляет L-лизина эсцинат. It has been established in experimental researches on rats with obstructive jaundice that administration of L-lysine aescinat and glutargine for a period of 4 days promotes reduction of oxidative stress in liver tissues. Recovery of thiol-disulfide balance is the basis of these mechanisms. L-lysine aescinat shows the most expressed effect in present conditions.
Keywords: механічна жовтяниця; тіол-дисульфідна рівновага; L-лізину есцинат; глутаргін; механическая желтуха; тиол-дисульфидное равновесие; L-лизина эсцинат; глутаргин; obstructive jaundice; thiol-disulfide balance; L-lysine aescinat; Glutargine