Вегетативне забезпечення центральної гемодинаміки і фізичної працездатності у легкоатлеток-спринтерів - Михалюк, Євген Леонідович; Сиволап, Віталій Вікторович; Ткаліч, І. В.; Чечель, М. М.; Mikhalyuk, Ye. L; Syvolap, V. V.; Tkalich, I. V.; Chechel, M. M. (My University, 2008)
Проведено комплексне обстеження та вивчення показників фізичного розвитку, варіабельності серцевого ритму, центральної гемодинаміки та фізичної працездатності у 47ми легкоатлетокспринтерів, серед яких, 38 з кваліфікацією 1 розрядКМС та 9 спортсменок рівня МСМСМК. Вивчено вплив спортивної кваліфікації, оптимальних величин СІ, ЧСС, ІН та LF/HF на показники, що вивчалися, проведено кореляційний аналіз. Comprehensive examination and study of physical development, heart rate variability, central hemodynamics and physical capacity for work indices have been conducted in 47 female track and field athletessprinters, 38 of them having the gualification of 1 categoryCMS and 9 sportswomen are MSMSIC level. The influence of sporting gualification, optimum values of CI, CCR, EI and LF/HF on the indices studied was investigated. Correlative analysis was carried out.
Vegetative suppluing of central hemodynamics and physical capacity for wor k in female tr ack and field athletessprinters
Keywords: легкоатлетки-спринтери; варіабельність серцевого ритму; центральна гемодинаміка; фізична працездатність; кореляція; female track and field athletessprinters; heart rate variability; central hemodynamics; physical capacity for work; correlation