Методи синтезу та протисудомна активність 2-арил-6'h-спіро[(циклоалкіл-1,5'-, гетерил-3, 5'(4,5')-[1,2,4]триазоло[1,5-c]хіназолінів] - Холодняк, Сергій Валерійович; Шабельник, Костянтин Петрович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
В літературі є повідомлення щодо спорідненності 2-R-5-R1-5-R2-5,6-дигідро-[1,2,4]триазоло[c]хіназолінів до аденозинових, ГАМК-, м-холіно- та H1-гістамінових рецепторів. Зазначені похідні є перспективними для лікування різноманітних судомних станів. Отже, синтез та дослідження протисудомної дії серед невідомих 2-арил-6'H-спіро[(циклоалкіл-1,5'-, гетерил-3,5' (4,5')-[1,2,4]триазоло[1,5-c]хіназолінів], як дизаміщених триазоло[1,5-c]хіназолінів, є актуальним.
Keywords: тези