Здобуття soft skills як необхідної складової навчання студентів медичного університету - Звягіна, Ганна Олександрівна; Потоцька, Олена Іванівна (My University, 2024)
Стаття присвячена розгляду м’яких навичок (soft skills) як необхідної частини навчання студентів медичного університету. Поняття розглянуто як синонімічне до генеральних (основних) компетентностей, які отримують здобувачі освіти у навчальномупроцесі. Виділено спільні навички відповідно до Національної рамки компетентностей та робочих програм, які здобувають студенти у процесі вивчення різних дисциплін. Визначено змішане навчання як оптимальну форму для вивчення практичних дисциплін та опанування soft skills у медичному університеті. Abstract. The article is devoted to the consideration of soft skills as a necessary part of medical university students’education.The concept is defined as synonymous with general (core) competences.Students acquire such skills in the educational process.Common skills are highlighted in accordance with the National Competence Framework and work programs.Students develop these skills while studying various disciplines.The article identifies blended learning as the optimal form for studying practical disciplines.Blended learning also promotes the best possible acquisition of soft skills in medical university.
Keywords: soft skills; hard skills; загальні компетентності; general competences