Порушення прав пацієнтів лікувальних закладів та шляхи їх відновлення: захист прав пацієнтів в европейському суді з прав людини - Кадуліна, Інга Сергіївна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Комплексний аналіз вітчизняної нормативно-правової бази дає можливість викристалізувати права пацієнтів і визначити ті прогалини, що характеризують чинне законодавство в цій царині. Найповніше регламентуються права пацієнтів Основами законодавства України про охорону здоров'я (далі - Основи), так званою декларацією прав людини у сфері охорони здоров'я. Окрім цього, права пацієнтів можемо визначити виходячи з норм Конституції України (далі - КУ), Цивільного кодексу України (далі - ЦК) та Клятви лікаря, затвердженої Указом Президента України (далі - Клятва).
Keywords: тези доповідей