Прогнозування передчасного розриву плодових оболонок при недоношеній вагітності - Любомирська, Катерина Сергіївна; Lyubomirskaya, K. S. (Запорізький державний медичний університет, 2020)
В роботі проаналізовані результати дослідження стану вродженого, адаптивного імунітету в плаценті та плодових оболонках, асоціації однонуклетидного поліморфізму генів про- та протизапальних цитокінів, концентрації гормонів фетоплацентарного комплексу, оцінки інтегральних показників рівня ендогенної інтоксикації у 80 жінок з ПРПО в терміні гестації 26- 34 тижні з подальшою ініціацією передчасних пологів. В ході дослідження пацієнти були розподілені на 2 групи:1 (основна) група – 80 жінок з ПРПО в 26-34 тижні вагітності та 2 (контрольна) група – 50 жінок з фізіологічним перебігом вагітності та терміновими пологами без ускладнень. Середній вік обстежених жінок склав 29,60±6,30 років. Середній термін виникнення ПРПО в основній групі дослідження становив 31,03±2,48 тижня, тривалість безводного проміжку склала 114 години (від 9 до 313 годин). The results of the study of the state of innate, adaptive immunity in the placenta and amniotic membranes, the association of single-nucleotide polymorphism of proand anti-inflammatory cytokine genes, the concentration of fetoplacental complex hormones, the assessment of integrated indicators of endogenous intoxication in 80 women with PPROM in term further initiation of premature birth. During the study, patients were divided into 2 groups: 1 (main) group – 80 women with PPROM in 26-34 weeks of pregnancy and 2 (control) group – 50 women with physiological course of pregnancy and urgent delivery without complications. The mean age of the examined women was 29.60 ± 6.30 years. The mean duration of PPROM in the main group of the study was 31.03 ± 2.48 weeks, the duration of the anhydrous interval was 114 hours (from 9 to 313 hours).
Prevention of premature rupture of membranes in premature pregnancy
Keywords: недоношена вагітність; передчасний розрив плодових оболонок; вроджений імунітет; адаптивний імунітет; однонуклеотидний поліморфізм генів; premature pregnancy; premature rupture of membranes; innate immunity; adaptive immunity; single nucleotide gene polymorphism