Алгоритми діагностики та лікування менінгітів у дітей - Усачова, Олена Віталіївна; Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Конакова, Ольга Володимирівна; Рябоконь, Юрій Юрійович; Пахольчук, Ольга Петрівна (Запорізький державний медичний університет, 2013)
В навчальному посібнику зібрані алгоритми діагностики та лікування типових і атипових форм найбільш поширених інфекційних захворювань з ураженням нервової системи. Для більш глибокого розуміння процесів, що відбуваються в організмі хворої дитини, та діагностично-терапевтичних напрямків, що використовуються, характеристика кожної нозології починається з опису етіології та епідеміології захворювання і схематично наведеного патогенезу. Автори акцентують увагу читача на найбільш типових клінічних симптомах кожної нозології, характеризують сучасні етіопатогенетичні лабораторні методи діагностики хвороби. Клініко-лабораторна частина кожного розділу завершується зведеним алгоритмом діагностики.
Keywords: менінгіти; діагностика; лікування